5 Mart 2013 Salı

Puf Pogaca


Malzemeler:
1 bardak ılık süt

1 bardak ılık su

1 bardak sıvı yağ

1 paket yaş maya

1/2 çay bardağı şeker

tuz
alabildiği kadar un

üzeri için yumurta sarısı ve susam


Sütü, suyu ve mayayı iyice karıştırın. (Gerçi ben ufak bir kasede kabarması için önce bir çay kaşığı şeker ve azıcık ılık su ilave edip 10 dakika kadar beklettim). Sonra sıvı yağı ekleyin ve güzelce karıştırın. Son olarak tuz ve un ekleyip kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yaklaşık bir saat kadar üstü kapalı mayalandırın. Bezelere ayırıp fırın tepsisinde şekillendirdikten sonra tekrar yarım ila bir saat arası bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, isteğe göre susam ve çörek otu serpip 180-200 dereceye ayarlı fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!
Tarif için sevgili Derya'ya teşekkürler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder