29 Nisan 2012 Pazar

Mozeralla Peynirli Makarna

Malzemeler:

  • 200-250 gram makarna
  • domates püresi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 50 gram kadar mozarella peyniri
  • zeytinyağı, tuz
  • süslemek için parmesan/eski kaşar

Makarnayı güzelce haşlayın, (fazla yumuşak olmasın çünkü sosuyla birlikte biraz daha pişecek) süzün ve bir kenara alın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını biraz kızdırdıktan sonra domates püresini (rendesini) ve küçük doranmış sarımsakları da ilave ederek kıvamı koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişirin. Makarnayı tavanızın içine alın ve malzemelerle harmanlayın. Şerit şerit kestiğiniz mozarella peynirini koyun ve 2-3 dakika kadar birlikte pişirin ki makarna sosu iyice çeksin. Mozarella yerine tuzsuz köy peyniri de denenebilir.

Servis tabağına alın. Üstüne parmesan peyniri veya eski kaşar rendeleyin, maydanoz ya da fesleğen ile süsleyin. Afiyet olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder