29 Nisan 2012 Pazar

Tavuk Döşü


Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • yarım kilo yoğurt
  • zeytinyağı
  • 4-5 adet ceviz
  • mayonez
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz ve baharat
Bu mezeyi ilk yediğimde içine ceviz ve üstüne yağ ilave edilmemişti. Hazırlayan kişi "tavuk döşü" olarak adlandırdığı için ismi değiştirmedim.. Ben daha sonra kendi ilavelerimi yaptım ve daha da leziz hale geldi :)

 

Tavuğu suda iyice pişirin. Soğuduktan sonra ince ince didikleyin. Gerekirse biraz bıçakla inceltebilirsiniz. Robotta da çekebilirsiniz ama didikleme kadar güzel lezzet vermeyecektir. Didiklenmiş tavukları bir tabağa alın. Robotta çektiğiniz cevizleri ve sarımsağı ilave edin. Üstüne biraz zeytinyağı, tuz ve baharat serpin ve hepsini karıştırın. Derin bir kaba 1-2 yemek kaşığı mayonez ve yarım kilo kadar yoğurdu boşaltın ve güzelce çırpın. Tavuk harcını içine döküp karıştın. Kıvamı koyu geldiyse biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz. Vaktiniz varsa 1-2 saat bozdolabında bekletirseniz lezzeti daha güzel olacaktır.

Küçük bir tavada 1-2 kaşık zeytinyağını hafif kızdırın. Altını kapatın. İçine kırmızı pul biber serpin ve karıştırın. Bu şekilde pul biber yanmayacaktır. Kaşıkla mezenizin üstünde gezdirip süsleyin, biraz nane serpin ve yemeğiniz servise hazırdır. 
Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder