15 Şubat 2013 Cuma

Bugday salatası

Malzemeler:
  • buğday
  • nohut
  • fasulye
  • beyaz lahana
  • kırmızı lahana
  • yeşil soğan
  • mayonez, sıvı yağ, tuz ve baharat

Aşure yaptığım zamanda haşladığım buğday çok geldiği için bir kısmını buzluğa kaldırmıştım. Salatayı hazırlamak için önceden buzluktan çıkartıp donunu çözdürdüm. Ölçü olarak göz kararı buğdayı bir su bardağı kadar, nohut ve fasulyeyi de bir çay bardağı kadar kullandım. 

Lahanalı ufak ufak kesip, tuzla avup biraz mayonez ile marine ettikten sonra bir kaba alın. Üstüne buğdayı, nohutu ve fasulyeyi ilave edin ve üzerine sıvı yağ ilave edin. Servis yapacağınız vakit yeşil soğanı doğrayın, baharat ve tuz ile tatlandırın. Salatayı karıştırıp servis tabağına alın. Marul da eminim yakışacaktır. Kış salatası olarak sunabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder