8 Nisan 2014 Salı

Piyaz

Malzemeler:
  • kuru fasulye
  • kırmızı soğan
  • maydanoz
  • sumak
  • marul
  • zeytinyağı
  • limon
  • yumurta
 1 su bardağı kadar fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve suda pişirin. Ya da benim yaptğğım gibi yemeklik ıslattığım ve haşladığım fasulyeden bir miktar ayırıp piyaz için kullandım.

Karıştırma kabına fasulyeleri koyun. Yarım ay şeklinde bir kırmızı soğanı dograyın ve tuz ile biraz ovup yumusatın, fasulyelerin üstüne ekleyin. Bir tutam maydanozu ve 1-2 dal marulu ince ince doğrayın ve kaba ekleyin. Yarım limon suyu, biraz tuz ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı da koyduktan sonra tüm malzemeyi harmanlayın. Servis tabağına alın. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile süsleyebilirsiniz. Üstüne sumak ve pul biber serpin (bende o an sumak yoktu).
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder