18 Ağustos 2014 Pazartesi

Pratik Puddingli Pasta

Malzemeler:
  • hazır pasta tabanı
  • vanilya pudingi
  • süt
  • irmik
  • çilek
  • kivi

 

750 gramlık vanilyayı normalde 3,5 su bardağı süt ile pişirmek yerine, sütü fazla koyunca içine kıvamını bağlasın diye irmik koymuştum. Bu da öyle oluşan bir tatlı oldu. 

4 su bardağı sütü tencereye boşaltın, 2 yemek kaşığı irmik ve bir paket pudingi ilave edin. Kaynayınca 1-2 dakika daka pişirip soğumaya bırakın. Pasta tabanını fırça veya kaşıkla süt ile ıslatın ve ılık pudingi üstüne sıvayın. dilimlenmiş çilek ve kivileri yerleştirin. üst tabanı süt ile ıslatın ve diğerinin üstüne kapatın. Geri kalan puding ile üstünü ve yanlarını sıvayın. Birkaç saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Servis yapacağınız zaman çilekleri dilimleyip sunumu hazırlayın. Daha öncede üstünü hazırlayabilirsiniz ama dolapta beklerken hafif sulanır gibi oluyor. Arzu ederseniz üstüne çikolata sosu da gezidrebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder