8 Eylül 2014 Pazartesi

Semizotu Salataları

Merhabalar,

Mevsimi neredeyse bitmek üzere olan semizotunu sizde benim gibi çok seviyorsanız. Bu tariflerden denemenizi tavsiye ederim. Bu sene özellikle yabani semizotunu tercih ettim pazarda buldugumda. Ayıklaması tabii diğer yetiştirmeye göre daha ugraştırıcı ama tadı daha keskin ve birkaç dun buzdolabında dayanıyor. Diğerini aynı gün yapmayınca sararmaya ve yıpranmaya başlıyor hemen. 

Daha önce yayınlamış oldugum semizotu salata tariflerini de ekliyeyim, blogda aramanıza gerek kalmasın.

Bulgurlu Semizotu Salatası

Yoğurtlu ve Elmalı Semizotu salatası

Yoğurtlu ve Bulgurlu Semizotu salatası



Pratik Yoğurtlu Semizotu Salatası:
 
Aslında en pratik olanını yayınlamamışım. Onu da yazdım mı bu senelik semizotuna veda edebiliriz artık.
Semizotunu önce sirkeli suda bekletin, sonra 1 veya 2 defa sudan geçirip yapraklarını ayıklayın. Yabani olanını kullandığim için onun dal kısımları biraz sert oluyor. (onları daha sonra 10 dakika kadar kaynatıp öyle tükettim). Yaprak ve ince dalları kullanabilirsiniz. Yıkadıktan sorna kuru bir beze suyunu çekmesi için serin.

Bir kase yoğurdun içine 1-2 diş sarımsak rendeleyin. Bir kaşık zeytinyağı ve biraz tuz ekleyin. Yoğurdu semizotu ile harmanlayın. Arzuya göre ceviz ve mısırla süsleyebilirsiniz. Birde semizotuna elma çok yakışıyor. Özellikle yeşil elmayı kesinlikle rendeleyin derim. Rendelenmiş elmanın rengi sararmaması için onu derhal yoğurt karışımının içine ekleyin. Böylelikle hava ile teması kesilir ve sararma olmaz. 
Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder