1 Şubat 2015 Pazar

Kereviz Yemeği

Malzemeler:
  • kereviz
  • patates
  • havuç
  • soğan
  • limon
  • yağ ve tuz



Bir soğanı yemeklik doğrayın, 2-3 yemek kaşığı yağda kavurun. Zeytinyağı yoksa sıvı yağda tercih edebilirsiniz. 2 Havuç ve 2-3 patatesi soyup doğrayın. Bunlarıda 4-5 dakika kadar kavurun. bu şekilde havuç yemeğe rengini verecektir ve patatesde kavrulduğu için yemeğin içinde erimeyecektir. 2 su bardağı kaynar su ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Havuç ve patatesin sertliği gidene kadar.

Kerevizi soyun. Çabuk kararacağı için bir kabın içine su koyup birkaç damla limon damlatın. Kerevizi küp küp doğrayın. 10 dakika kadar pişen yemeğin içine ilave edin. Yarim limon suyu veya limonuda küp küp doğrayıp ilave edebilirsiniz. Kerevizin yeşil yapraklarından da bir tutam doğrayıp koyun. Patates suyu çekeceği için yemeğin üstünü geçecek şekilde kaynar su ilave edin. Tuzunu koyun ve kısık ateşte kerevizlerde pişene dek, yaklaşık 10 dakika daha pişirin. 
Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder